Begeleid wonen

Begeleid wonen

10 juli 2017 om 17:03 door Sanne

 Als je alle opties van op jezelf wonen doorgenomen hebt en je bent erachter gekomen dat je toch nog niet klaar bent om op jezelf te wonen dan kun je ook eens kijken naar begeleid wonen. Begin met kijken waar je evt wonen wilt en of je open staat om op een andere plek te wonen dan dat je in gedachte had. Het gaat er namelijk om dat je de juiste hulp krijgt en bij een begeleid woontraject zit waar je je goed bij voelt, niet perse om waar je woont want je kunt altijd nog terug of heen gaan naar de plek wat je in gedachte had, nadat je volledig gegroeit bent in het zelfstandig wonen. Begeleid wonen is niet iets waar je je voor hoeft te schamen of bij moet denken dat het alleen voor mindere personen is, iedereen is namelijk gelijk en het gaat ten slotte om je persoonlijke groei. Jij wilt later toch iets bereiken

Als je eenmaal het besluit hebt genomen om toch voor begeleid wonen te kiezen dan ga je bij jezelf na wat je verwacht van begeleid wonen en wat je zelf graag wilt. Daarnaast kijk je waarmee je hulp nodig hebt. Is dat financien of toch het leren van alles alleen doen? Er zijn meerdere opties. Als je dat ook duidelijk hebt voor jezelf dan ga je verder kijken. Je kunt via google kijken naar Begeleid woonstichtingen en je kunt ze evt mailen of bellen voor een gesprek. Hun kunnen dan ook kijken of je evt bij hun in het traject past en of het wel gaat werken. En anders kunnen ze ook evt. Tips geven bij welke stichting/ woontraject je het wel kan proberen.

Ik zit zelf ook bij een woontraject omdat ik anderhalf jaar geleden op straat kwam te staan zonder geld en met 1 koffertje. Ik heb contact met deze stichting gezocht omdat deze stichting een huisbegeleiding geeft waarbij je een duplex woning krijgt voor jezelf. Ik zat aardig in de schulden en wist niet hoe ik mijn financien moest doen omdat niemand mij geleerd heeft daarmee om te gaan. Hun hebben mij in dat half jaar geleerd hoe ik mijn financien moest doen, hoe ik mijn huishouden en hoe ik het beste mijn leven kan leiden. Dit traject geeft je ook enorm veel ruimte voor zelfontplooing waardoor deze perfect bij me aansluit. Over 1 maand ben ik klaar met het traject en heb in het traject meer geleerd dan waar dan ook.

Wees niet bang om hulp te zoeken en zorg er altijd voor dat je er zelf fijn bij voelt. Voel je je er niet fijn bij dan word het een stuk moeilijker om je doel te behalen. Zou toch super zijn als je jezelf weet te redden met alles. Ook al moet je daarvoor eerst wat hulp zoeken en accepteren.

Labels:

Sluiten