Ondersteuning om je financiën op orde te krijgen

Ondersteuning om je financiën op orde te krijgen

11 juli 2017 om 09:37 door Sanne

Als je echt met je handen in je haren zit omdat het alsmaar niet lukt om je financiën op orde te krijgen, kun je ook gaan nadenken over ondersteuning. Dat is niet iets om je voor te schamen, want je leert er alleen maar superveel van en het scheelt je enorm veel stress. Ondersteuning kun je op meerdere manieren krijgen, je kunt naar bewindvoering gaan als je veel schulden hebt, je kunt naar je gemeente gaan en om hulp vragen. Daar kun je eventueel ook vragen waar je anders terecht kan. Ook bij woontrajecten kun je hulp zoeken

Het zal in eerste instantie lastig zijn. Zij helpen je door mee om te kijken wat je schulden zijn en wat je eraan kunt doen. Je zult weekgeld krijgen en vaak op gesprek moeten komen om samen je financiën te regelen. Het lijkt soms lastig en irritant dat mensen bazig gaan doen over jouw inkomsten en uitgaven. Het zal ook even wennen zijn: met het weekgeld heb je vaak rond de veertig a vijftig euro in de week te besteden hebben. Dat is wennen qua boodschappen doen! Als je het eenmaal gewent bent zal dat een makkie zijn en merk je hoeveel minder stress je hebt van alles. Ze leren je gaandeweg hoe je alles het beste kan ondernemen en langzaam krijg je je eigen financiën weer in eigen handen, zodra zij weten dat je het weer aankan. Het fijne eraan is dat je vaak ook nog ondersteuning krijgt wanneer je alle financiën weer in eigen handen hebt. Dus mocht je dan ergens tegenaan lopen, dan kun je altijd weer een afspraak maken en het er met ze over hebben. Ze helpen je er enorm mee. En als je eenmaal van de schulden af bent en je weet hoe je het zelf moet doen, zal je er blij mee zijn en heb je ook meer kans om te sparen en leuke dingen te doen.

Labels:

Sluiten