Budgetbeheer, wat een verlichting!

Budgetbeheer, wat een verlichting!

18 oktober 2017 om 21:09 door Donya

Te veel stress als die blauwe brief komt? Geen overzicht over je maandelijkse lasten? Of gewoon geen idee wat je financieel aan het doen bent? Een budgetbeheerder gaat je hierbij helpen. In dit verhaal leg ik uit hoe het werkt en wat mijn ervaring met budgetbeheer is.

Je wordt/bent 18 en ontdekt: bureaucratie is nog veel erger dan je denkt. Helaas moeten we er mee leren leven en dat is heel lastig, zeker bij financiële zaken. Wat dan helpt, is hulp zoeken.

Een budgetbeheerder kan je helpen met het betalen van je maandelijkse lasten en als er goede communicatie is, kan diegene je leren wat hij/zij doet. Een budgetbeheerder kan jou helpen met ..

.. het op tijd betalen van je maandelijkse lasten;

.. het bellen naar instanties;

.. je papierwerk op orde houden;

.. twee aparte rekeningen opzetten: eentje met alle inkomsten en uitgaven en eentje waarop jouw week- of maandgeld komt te staan;

.. ontdekken hoe je geld kunt sparen;

.. meedenken over grote uitgaven.

Ik moet erbij zeggen dat niet elke budgetbeheerder dit doet. Dus als dit iets voor jou is, schrijf dan een lijstje met wat je verwacht of waar je tegen aan loopt en benoem dit wanneer je op gesprek gaat. Een budgetbeheerder kost tussen de 20 en 50 euro per maand, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Mijn ervaring met budgetbeheer is heel positief. Ik had een hele fijne meneer die mij graag hielp (voor 99 euro per drie maanden ). Ik raakte namelijk ontzettend vaak van de kleinste financiële dingen in de war. Dan kwam er paniek en ging ik uitstellen. Dat gebeurde niet meer sinds ik een budgetbeheerder had. Hij dacht namelijk mee.

Als ik nieuwe schoenen wilde bijvoorbeeld, zei hij soms dat het niet zo goed idee was, maar dat het mijn geld was en dat ik zelf moest kiezen. Na twee keer niet naar hem luisteren zat ik weer financieel in de knoop. Dus ik heb besloten maar gewoon naar hem te luisteren en sindsdien gaat het echt heel goed. Ik ben niet in de war, ik heb geen paniek. Het is voor mij een enorme verlichting.

Labels:

Sluiten