Dakloos? Niets doen is geen optie!

Dakloos? Niets doen is geen optie!

18 oktober 2017 om 21:12 door Thomas

Op mijn zeventiende werd ik dakloos. Na weken zwerven kwam ik op de nachtopvang terecht. Vanuit daar wilde ik op kamers gaan wonen. Na even googelen kwam ik snel uit bij “123wonen”, een kamerverhuurder. Al snel vond ik een kamer en had ik samen met mijn vader een financieel plaatje gemaakt. Vanuit thuis had ik geleerd hoe ik het huishouden moest doen. En toen was daar de dag dat ik mijn eerste sleutel kreeg en mijn eerste spullen! Maar na een tijdje ging alles mis.

De berekening die ik had gemaakt klopte precies, maar ik kocht vaak dingen waardoor ik geen eten kon kopen. Al snel kwam ik in een sleur terecht, waardoor ik te moe werd om dingen te doen. Opruimen deed ik niet meer en als snel ging ik ook niet meer douchen. Helaas had ik geen contact met de mensen die in hetzelfde huis woonden, zodat ze al snel een hekel aan mij kregen. Ik had helaas niemand om mij heen, en ik was te moe om zelf hulp te vragen. Voordat ik op kamers ging wonen, had ik beter moeten kijken wat er bij kwam kijken. Ik had er ook voor moeten zorgen dat ik voldoende geld had.

Stel dit gebeurt bij jou, dan adviseer ik je: vraag de mensen om je heen om hulp. Daarnaast zijn er in jouw gemeente altijd wijkcentra waar je om hulp kunt vragen.

Blijf vooral niet niks doen als het niet goed gaat!

Labels:

Sluiten