Geen idee wat je moet doen? Regel je eigen meeloopstage!

Geen idee wat je moet doen? Regel je eigen meeloopstage!

18 oktober 2017 om 14:26 door Sanne

Als je gaat solliciteren is werkervaring één van de eerste dingen waar een werkgever naar vraagt. Het is alleen wel lastig om werkervaring op te doen als je juist op zoek bent naar een baan. En wat doe je als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen? Sanne vond haar eigen manier om werkervaring op te doen en uit te vinden wat zij voor werk wilde gaan doen.

Toen ik mijn opleiding begon als Beveiliger MBO 2 op Landstede Harderwijk, werd mij verteld dat ik veel zou leren in de praktijk. Helaas was dit niet het geval en de begeleiding en hulp bij opdrachten viel me ook tegen. Aangezien ik wel de nodige ervaring wilde hebben voordat ik mijn opleiding zou afronden, ben ik contact gaan leggen met een aantal beveiligingsbedrijven. Ik heb hun gevraagd of ik bij evenementen als vrijwilliger mocht meelopen, zodat ik mijn ervaring zou vergroten. Er waren een aantal die nee zeiden, omdat je toch de verplichte grijze beveiligerspas nodig hadEr was één bedrijf, Protect Eye, dat er wel voor open stond en het juist heel positief vond dat ik zelf initiatief toonde voor iets wat ik graag wilde doen! Zo gezegd, zo gedaan: ik ben na een aantal afspraken met het bedrijf mee gaan lopen bij evenementen en dat was super! Ook nadat ik geslaagd was, ben ik nog enkele jaren doorgegaan bij hun en vaak op vrijwillige basis. Het was mij niet om het geld te doen, maar om de ervaring.  

Op een gegeven moment ben ik werkloos geraakt en heb ik besloten hetzelfde te doen als tijdens mijn opleiding. Ik heb research gedaan naar wat ik nou echt graag zou willen doen. Na een paar maanden was ik helemaal in de war, want alles leek me leuk. Misschien iets in de sport? Of met kinderen? Ode dierenbranche, dat lijkt me ook geweldig! Dus ik ben eens gaan Googelen naar bedrijven in de branches die ik het leukst vond. Daar heb ik heen gebeld en mijn verhaal uitgelegd. Soms kreeg ik een nee en soms een ja om vrijwillig enkele dagen mee te kunnen lopen. Ook als ze ‘nee zeiden, waren ze wel positief over het feit dat ik zo bezig was om mijn weg vinden. Ik heb een tijdje als een soort nanny kunnen werken, ik heb een tijdje op een particuliere dierenopvang voor verwaarloosde en mishandelde dieren gewerkt en ik heb een aantal weken mee mogen lopen in een sportschool. Zo ben ik dus weer een stapje verder met het zoeken naar wat mij leuk lijkt om te doen.  

Ik heb nog steeds niet gevonden wat ik wil doen, maar ik ben wel hele mooie ervaringen rijker en ik weet wat ik niet wil doen. Zolang je jezelf ervoor blijft motiveren en zulke dingen gaat ondervinden kom je achter veel dingen. Je eigen kennis wordt opgeschroefd en je wordt er een stuk zelfverzekerder vanMet een beetje geluk vind je er zelfs een baan mee. Ik heb al enkele keren gehad dat mij een baan is aangeboden nadat ik er vrijwillig een aantal weken meegelopen heb: de dierenopvang heb ik bijvoorbeeld acht maanden gewerkt. Het bleek toch niks voor mij, dus op naar het volgende! 

Labels:

Sluiten