Hoe run je een huishouden?

Hoe run je een huishouden?

18 oktober 2017 om 15:35 door Sanne

Voor mij was een huishouden runnen in eerste instantie heel lastig. Eén keer in de week even puinruimen vond ik wel genoeg. Al was dan wel het nadeel dat er overal vaat stond en flesjesrommeltjes en kleding lagen. Op een gegeven moment ben je dat ook zat... Dan ga je langzaam proberen je kledingkast netjes te houden en je vaat te doen. Later heb ik het er samen met een vriendin een keer over gehad en ze wilde me hierbij helpen.  

We hebben op papier een soort rooster gemaakt. Wat je per dag deed in huis. Bijvoorbeeld: maandag doekje door het huis, dinsdag stofzuigen en dweilen, woensdag de boodschappen enzovoort. De eerste paar weken gingen best lastig en je zag nog steeds her en der wat liggenmaar het ging al wel beterOp een gegeven moment ga je een draai vinden: wat is fijn om te doen en dat moet je dan zien aan te houden.. Hoe moe of lui je ook bent, het gaat helaas niet vanzelf.  

Koken was helemaal lastig... Ik wist hoe ik moest frituren en een aantal makkelijke gerechten klaar moest maken. Zorg ervoor dat je wel een aantal dagen in de week gezond eet. Als je eens wat nieuws wilt proberenkun je googelen naar lekkere recepten of je gaat naar de winkel en je koopt een pakje waar op de achterkant beschreven staat hoe je het stap voor stap moet maken. Dan wordt het al stukken makkelijker om iets te proberen. Wat ik zelf ook weleens deed was een mixje maken. Ik had nog stukjes gehakt in huis, courgette, mais, kaas en wat nasi. In een "kookbui" alles door elkaar heen gegooid en dat bleek dus heel lekker te zijn. Zo kun je ook wat proberen.  

Vraag eventueel je oudersverzorgers of vrienden of zij nog leuke en makkelijke recepten weten. Vind je koken toch niet zo leuk? Er zijn ook makkelijke lekkere recepten die je in 15 minuten op tafel hebt staan! Daar heb je er ook veel van op Google staan!  

Tip: spoel alles na het eten meteen af, zodat er geen etensresten meer op het eetgerei zitten. Ik waste ook altijd meteen alles af omdat je anders daar ook weer tegenaan loopt te hikkenOké, soms ook één keer in de twee dagen, maar de pannen deed ik wel netjes elke dag. Begin gewoon met een vaste basis qua huishouden en langzaam merk je wel wanneer je wat fijn vindt om te doen! 

Labels:

Sluiten