Kooktips deel 1: hutspot

Kooktips deel 1: hutspot

18 oktober 2017 om 14:46 door Lisa

Als je net op jezelf gaat wonen, kun je wel wat tips gebruiken voor lekkere, makkelijke en goedkope gerechten. Natuurlijk ook handig als tip als je al wat langer op jezelf woont! In deel 1: hutspot!

Dit heb je nodig:

  • 750 gr aardappelen  
  • 400 gr (winter)peen  
  • 2 uien  
  • 250 gr gehakt  
  • 1 (runder)bouillonblokje 
  • peper en zout 

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de peen en snij deze ook in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Zet de aardappelen samen met de peen op. Voeg het bouillonblokje toe. Als de aardappelen bijna gaar zijn rul je het gehakt zonder boter in een pannetje. Bak de uiringen 2-3 minuten mee. Giet de aardappelen en de wortelen af, maar vang het vocht op, dit heb je nodig!! Stamp de aardappel/peen/ui massa tot een stamppot. Voeg een klontje boter en het gehakt erbij. Om een mooie stamppot te krijgen voeg je het opgevangen kookvocht toe. Op smaak brengen met peper en zout. 

Labels:

Sluiten