Kooktips deel 2: ovenschotel met gehakt

Kooktips deel 2: ovenschotel met gehakt

18 oktober 2017 om 15:09 door Lisa

Als je net op jezelf gaat wonen, kun je wel wat tips gebruiken voor lekkere, makkelijke en goedkope gerechten. Natuurlijk ook handig als tip als je al wat langer op jezelf woont! In deel 2: ovenschotel met gehakt!

Nodig:

  • 300 gr aardappelen  
  • 1/2 blik (400 gr) doperwten/wortels  
  • 250 gr gehakt  
  • Nootmuskaat 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Stamp ze met een beetje kookvocht en voeg nootmuskaat naar smaak toe. Klop de puree luchtig. Bak het gehakt rul in een klein beetje boter of (olijf)olie en warm de doperwtjes met worteltjes op in eigen sap tot ze beetgaar zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Vet een ovenschaal in met wat boter en beleg de bodem met wat aardappelpuree. Doe hierover wat rul gehakt en weer daarover de doperwten met wortel. Herhaal deze stappen nogmaals en eindig met een laagje aardappelpuree. Bak de schotel tot de puree goudbruin is. (circa 8-10 minuten) 

Labels:

Sluiten