Kooktips deel 3: couscous met kip

Kooktips deel 3: couscous met kip

18 oktober 2017 om 15:11 door Lisa

Als je net op jezelf gaat wonen, kun je wel wat tips gebruiken voor lekkere, makkelijke en goedkope gerechten. Natuurlijk ook handig als tip als je al wat langer op jezelf woont! In deel 3: couscous met kip!

  • 150 gram couscous 
  • 200 gram gerookte kipreepjes 
  • circa 300 gram wortels/winterpeen
  • 1 courgette   
  • ½ teentjes knoflook 

Schrap de wortels schoon, was de courgette en snijd beiden in Julienne (reepjes van circa 5 cm lang en net zo dik als de kipreepjes). Bak de knoflook(poeder) kort aan, voeg de wortel toe en bak zacht 1-2 minuutjes onder voortdurend omscheppen. Voeg de courgette toe. Bak de groenten zachtjes gaar en voeg dan de kipreepjes toe. Bak 1-2 minuutjes mee. Zet de hittebron uit en laat alle smaken met de deksel op de pan intrekken. 

Maak de couscous klaar volgens de verpakking in een schaal of pan. Meng alles door elkaar. 

Labels:

Sluiten