Kooktips deel 4: gebraden kip met aardappelen en bonen

Kooktips deel 4: gebraden kip met aardappelen en bonen

18 oktober 2017 om 15:13 door Lisa

Als je net op jezelf gaat wonen, kun je wel wat tips gebruiken voor lekkere, makkelijke en goedkope gerechten. Natuurlijk ook handig als tip als je al wat langer op jezelf woont! In deel 1: hutspot!

  • 1/2 braadhaantje 
  • 250 gram sperziebonen 
  • 3 middelgrote (circa 300 gram) aardappelen 
  • 4 tenen knoflook 
  • Peper en zout 

Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Maak inkepingen in de borstdelen van de kip. Doe de knoflook hierin. Bestrooi de kip met zout en peper. Bak de kip aan beide zijden in 10-12 minuten licht bruin in een braadpan. Laat de kip ongeveer 30 minuten garen (af en toe keren). 

Boen de aardappelen en snijd ze in plakken van circa 1 centimeter. Haal de kip uit de pan, houd de kippenpoten en vleugels apart en been de rest uit. Voeg aan het bakvet van de kip de aardappelen toe. Stoof de aardappelen beetgaar in circa 8-10 minuten. Voeg de kip weer toe en laat alles nog circa 4-6 minute nagaren. 

Kook de boontjes in 8-10 minuten gaar en giet af. 

Labels:

Sluiten