Mijn sollicitatiegesprek: ik wilde dat baantje echt heel graag!

Mijn sollicitatiegesprek: ik wilde dat baantje echt heel graag!

18 oktober 2017 om 21:32 door Sahela

In december 2016 heb ik besloten te stoppen met mijn MBO-opleiding. Aangezien een schooljaar normaal gesproken tot de zomervakantie duurt, betekende het voor mij dat ik thuis kwam te zitten. Hier had ik geen zin in. Vandaar dat ik er voor heb gekozen om te gaan werken, zodat ik mijn tijd nuttig zou besteden en wat geld kon verdienen.

Ik kwam al snel uit bij de Action in het dorp. Ik zag dat er een vacature openstond voor medewerker. Ik heb mijn oude sollicitatie van de Lidl erbij gepakt, aangezien ik daar ook heb gewerkt. Deze heb ik aangepast voor de Action. Mijn CV had ik al klaarstaan. Nadat mijn pleegmoeder mijn sollicitatiebrief had doorgelezen, heb ik alles verstuurd.

Blij en zenuwachtig

Binnen een paar dagen kreeg ik een mailtje met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Wat was ik blij! Maar ook heel zenuwachtig. Ik wilde namelijk echt heel graag dit baantje. Ter voorbereiding op het gesprek heb ik nog goed mijn sollicitatiebrief doorgelezen, zodat ik goed antwoord kon geven op vragen over mijn brief.

Het gesprek

Om 10 uur ’s ochtends werd ik bij de Action verwacht. Daar stond de filiaalmanager mij op te wachten. Mijn eerste indruk was positief. Een vriendelijke, jonge vrouw. Ik voelde me goed, ondanks de zenuwen. Het gesprek vond in de kantine plaats. Ze ging mijn brief bijlangs en vroeg door op de onderwerpen die ik in mijn brief had staan, zoals mijn vooropleiding. Ze vroeg waarom ik was gestopt en waarom ik graag bij de Action wil komen werken. Dit verliep allemaal heel soepel. Ik voelde me echt op mijn gemak.

Eerlijk

Ik ben bewust heel eerlijk geweest. Zo heb ik bijvoorbeeld verteld dat ik snel moe ben en dat ik de werkdruk niet altijd even goed aan kan. Hierbij zei ik dat ik hoop dat daar rekening mee kan worden gehouden, omdat het werktempo bij de Action best hoog is. Ze vond het fijn dat ik dit van te voren aangaf. Na een kwartiertje was het gesprek afgelopen. Ik had er een goed gevoel bij. Van tevoren was ik heel zenuwachtig, maar uiteindelijk viel alles mee. Een dag later werd ik dan ook gebeld dat ik was aangenomen.

Wil je ook solliciteren? Mijn tips zijn:

Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek! Weet wat je wil zeggen en bedenk van te voren een paar vragen. Dit geeft een goede indruk, omdat je dan laat zien dat je je in hun bedrijf hebt verdiept.

Wees jezelf! Doe jezelf niet anders voor dan dat je bent, want de waarheid komtaltijd naar boven. Dan komt alles goed!

Labels:

Sluiten