Op jezelf: hoe krijg je je inboedel bij elkaar?

Op jezelf: hoe krijg je je inboedel bij elkaar?

18 oktober 2017 om 16:24 door Sanne

Als je kijkt naar je inboedel is het niet simpel even een paar vaasjes en wc-rolhouders. Je hebt echt enorm veel nodig. Ik zou dus zo gauw je weet dat je op jezelf gaat, beginnen met het verzamelen van spullen!

Maak een lijst met wat je allemaal nodig hebt. En niet schrikken, want het is echt veel! Ga op je lijst zo te werk dat je alles in subgroepen zet: 

Slaapkamer: bedkast, nachtkastje 

Woonkamer: banktvkast 

Keuken: pannenbordenbestek 

Als je dat allemaal goed op papier hebt staankun je ook gaan afvinken. Zo weet je zeker dat je niks vergeet. Vraag eventueel hulp aan mensen die al op zichzelf wonen om te kijken of je niet wat op je lijst bent vergeten. Je kunt ook op google kijken. Even contact opnemen mag natuurlijk ook!  

Als je eenmaal je lijst compleet hebtkun je gaan shoppenReken uit wat je budget is en ga dan rondkijken. Wil je alles nieuw hebben, dan zou ik Action aanraden. Met de spullen van Action kun je even vooruit en je kunt altijd naar kwalitatief betere spullen kijken. Sta je ook open voor tweedehands spullen, dan zou ik alle weggeefhoeken op Facebook in je buurt af gaan om te kijken wat daarop aangeboden wordt 

Sommige dorpen en steden hebben ook weggeefwinkeltjes. Anders kun je naar een kringloopwinkel gaan. Wat ik zelf deed, was kijken waar veel kringlopen in de buurt zijn. Soms heb je meerdere kringloopwinkels in de buurt zittenAls je daar langs gaat, scoor je altijd welTip: neem iemand met een auto mee! Je hebt op Facebook ook een marktplaatspagina waar vaak ook veel dingen op worden gezet en Marktplaats zelf is natuurlijk ook een goede optie. Vink wel een bepaalde omgeving aaneen bank kun je lastig laten opsturen. Al zijn je eerste spullen niet meteen de mooiste en niet wat je precies wilt hebben, het gaat erom dat je het hebt. Als je eenmaal alles hebt en je zit lekker in je eigen huisje kun je altijd rustig verder kijken naar vervanging en nieuwe spullen.  

Ik woon nu drie jaar op mezelf en ook ik ben nog steeds dingen aan het vervangen die ik gratis gekregen heb, of voor klein prijsje. Doe het rustig aan en geef niet te veel uit. Zo bespaar je geld om iets leuks te doen of te sparen.

Labels:

Sluiten