Op zoek naar een woning? Zoek samen met vrienden!

Op zoek naar een woning? Zoek samen met vrienden!

18 oktober 2017 om 17:01 door Sanne

Natuurlijk is het een superleuk idee om te gaan samenwonen met vrienden. Elke dag gezelligheid om je heen, de kosten worden minder en je hebt altijd wel wat te doen dan. Maar er zitten ook nadelen aan.

Als je het idee hebt om met je vrienden te gaan samenwonen, ga dan ook bij jezelf na of dat echt is wat je wilt en kunt. Kijk of je vrienden er voor 100% achter staan en of het de juiste vrienden zijn om mee samen te wonen. Je woont tenslotte wel bij elkaar in huis en zult elkaar ook dagelijks zien. Daarnaast hebben jullie wel samen de verantwoordelijkheid over alles in huis.  

Tip: twijfel je of je met je vrienden wilt samenwonen? Ga dan eerst eens met ze naar een vakantiehuisje als een test. Gaat dat allemaal goed? Dat maakt de keuze een stuk makkelijker. Doe het niet uit wanhoop omdat je wilt verhuizen of omdat het makkelijk is. Het gaat erom dat je je veilig en goed voelt bij hen. 

Als je eenmaal samen met je vrienden hebt besloten om het door te zetten, dan is het verstandig om duidelijke afspraken te maken. Wie heeft wat qua inboedel en voor het huishouden en financiënAls dat niet duidelijk is kunnen er conflicten ontstaan. Zorg ervoor dat dat ook duidelijk op papier komt te staan zodat je elkaar er op een rustige manier op de afspraken kunt wijzen 

Als alles duidelijk is dan kun je ervoor gaan en met een gerust hart verder met je vrienden. Laat iedereen wel in zijn waarde en gun elkaar privacy. Het zou zonde zijn als er door onduidelijkheid ruzies komen.  

Ik heb zelf met twee vriendinnen samengewoond. Wij hadden maar kort de tijd om een huisje te vinden en zijn uiteindelijk in een zespersoons chalet gaan wonenOmdat de afspraken niet duidelijk waren, werden de afspraken door één persoon niet nageleefdDaardoor ontstonden irritaties. Dat meisje heeft uiteindelijk ook het huis verlaten. Na veel praten en nieuwe afspraken duidelijk op papier zetten, is ze teruggekomen en hebben we nog een half jaar geweldig leuk samengewoond. Het is belangrijk dat iedereen zich fijn voelt in huis. Ja, je zult zeker wel eens irritaties krijgen, maar dat heb je altijd wel eens. Als je echte vrienden bent dan zal dat uiteindelijk ook gewoon goedkomen!

Labels:

Sluiten