Hulp en ondersteuning

Hulp en ondersteuning als je 18 wordt

Er zijn heel veel websites met informatie, boeken over het onderwerp achttien worden en organisaties die je kunnen ondersteunen of helpen. 

Informatie

Kwikstart

Op Kwikstart vind je alle informatie die je nodig hebt als je op jezelf gaat. Bijvoorbeeld over verzekeringen en toeslagen, het vinden van geschikte woonruimte of hulp bij het vinden van de juiste zorg. Ook vind je er handige checklistst om bij te houden of je aan alles gedacht hebt. Download de app en je hebt alle informatie bij de hand!

www.kwikstart.nl

18ennu.nl

Ook op deze site vind je veel informatie die van pas komt als je 18 wordt of net bent geworden. Op deze site staat minder informatie over zorg en hulp dan op Kwikstart, maar er is wel een handige vergelijker van verzekeringen toegevoegd. Houd er wel rekening mee dat het slim is om verschillende prijsvergelijkers te raadplegen (Independer, hoyhoy, Pricewise) voordat je een verzekering afsluit!

www.18ennu.nl

Pleegzorg.nl

Handig voor pleegouders, maar ook voor pleegkinderen. Veel informatie op een rijtje over waar je aan moet denken als je 18 wordt als pleegkind. 

www.pleegzorg.nl

Nibud

Hulpmiddelen om je financiën op orde te krijgen en te houden. Op de website kun je aangeven wat jouw levenssituatie is. Op basis daarvan vind je verdere informatie. 

www.nibud.nl

Boeken

Ervaringsdeskundigen

JongWijs

JongWijs is een netwerk van jongeren en jongvolwassenen met ervaring in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. Die ervaring delen we in projecten, met professionals en met elkaar. Een van de projecten is het maken van deze website. Meer informatie:

www.jongwijs.org

ExpEx

ExpEx bestaat uit getrainde jongeren die zelf ervaring hebben in de jeugdhulp en ingezet worden als maatje van jongeren en/of adviseur van instellingen en overheden.

www.expex.nl

STUK

Stichting STUK bestaat uit jongeren die zich sterk maken om geweld in opvoeding en relaties tegen te gaan. In de workshops HOW TO SURVIVE PLEEGZORG geven jongeren met ervaringen in pleegzorg workshops aan andere jongeren en hun (pleeg)ouders en aan pleegzorgwerkers.

www.stukonline.com

Home

Sluiten