Over 18wijzer

Over 18wijzer.nl

Over 18wijzer.nl

Op 18wijzer.nl staan ervaringsverhalen van jongeren die in een pleeggezin wonen of gewoond hebben en de stap naar zelfstandigheid gaan maken of gemaakt hebben. 

Als pleegjongeren achttien worden, stopt de pleegzorg. Sommige jongeren mogen nog wat langer in hun pleeggezin blijven, maar dat is niet altijd het geval. Bij de stap naar zelfstandigheid ervaren veel jongeren moeilijkheden: de jongeren die gewerkt hebben aan deze site hebben dat allemaal zelf ervaren. Met deze website maken we het mogelijk om ervaringen te delen en je voordeel te doen met de praktische tips van andere jongvolwassenen. Omdat veel jongeren behoefte hebben aan een netwerk, kun je altijd contact opnemen met de jongeren van JongWijs. Wij kunnen je verder helpen. 

JongWijs
Deze website is een initiatief van JongWijs: hét netwerk van jongeren met ervaring in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. In dit landelijke netwerk delen we ervaringen en maken we de pleegzorgwereld een stukje mooier met onder andere onze workshops en projecten. Ook geven we gevraagd en ongevraagd advies aan professionals, (jeugd)zorgorganisaties en beleidsmakers in de zorg voor jeugd. 

Wij vinden het belangrijk dat pleegjongeren hun ervaringen kunnen delen en met elkaar een netwerk vormen als basis om op terug te vallen. Zo’n netwerk is ook een van de succesfactoren als je het ineens allemaal ‘zelf’ moet doen. Daarom zijn we ook gestart met 18wijzer: we zetten onze  ervaringen graag in voor jongeren die het nodig hebben. 

Mede mogelijk gemaakt door:
Dit project is mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels en uitgevoerd met ondersteuning van de NVP.  

Deze website is tot stand gekomen dankzij de inzet van veel jongeren die allemaal 18 en wijzer zijn :): Lisa, Iris, Miko-Serko, Marit, Thomas, Bjorn, Madeleine, Donya, Sahela, Syrene, Indira, Sanne, Darla, Christine, Ankili, Amber, Corina, Tijs, Maartje en vele anderen. Iedereen bedankt!

 

Home

Sluiten