Financiën

Financiën

Op deze pagina vind je ervaringsverhalen over financiën. Hoe houd je je geldzaken op orde en hoe los je het op als je niet genoeg geld hebt om al je rekeningen te betalen?

Te veel stress als die blauwe brief komt? Geen overzicht over je maandelijkse lasten? Of gewoon geen idee wat je financieel aan het doen bent?

 1. Ik moest ineens 600 euro zorgtoeslag terugbetalen!

  18 oktober 2017 om 21:39 door Lisa

  Een aantal maanden geleden kreeg ik ineens een blauwe brief op de deurmat. Daarin vertelde de belastingdienst doodleuk dat ik even 600 euro aan zorgtoeslag moest terugbetalen. Dat ging over bedragen die ik een aantal jaren daarvoor had ontvangen. Mijn eerste reactie was paniek, want dat geld had ik niet even zomaar liggen en ik snapte ook niet waar het vandaan kwam.

  Lees meer

  Labels:

 2. Dakloos? Niets doen is geen optie!

  18 oktober 2017 om 21:12 door Thomas

  Op mijn zeventiende werd ik dakloos. Na weken zwerven kwam ik op de nachtopvang terecht. Vanuit daar wilde ik op kamers gaan wonen. Na even googelen kwam ik snel uit bij “123wonen”, een kamerverhuurder. Al snel vond ik een kamer en had ik samen met mijn vader een financieel plaatje gemaakt. Vanuit thuis had ik geleerd hoe ik het huishouden moest doen. En toen was daar de dag dat ik mijn eerste sleutel kreeg en mijn eerste spullen! Maar na een tijdje ging alles mis.

  Lees meer

  Labels:

 3. Budgetbeheer, wat een verlichting!

  18 oktober 2017 om 21:09 door Donya

  Te veel stress als die blauwe brief komt? Geen overzicht over je maandelijkse lasten? Of gewoon geen idee wat je financieel aan het doen bent? Een budgetbeheerder gaat je hierbij helpen. In dit verhaal leg ik uit hoe het werkt en wat mijn ervaring met budgetbeheer is.

  Lees meer

  Labels:

 4. Op jezelf: hoe krijg je je inboedel bij elkaar?

  18 oktober 2017 om 16:24 door Sanne

  Als je kijkt naar je inboedel is het niet simpel even een paar vaasjes en wc-rolhouders. Je hebt echt enorm veel nodig. Ik zou dus zo gauw je weet dat je op jezelf gaat, beginnen met het verzamelen van spullen!

  Lees meer

  Labels:

 5. Wat doet DUO allemaal?

  18 oktober 2017 om 14:19 door Lisa

  Van DUO heb je vast weleens gehoord. Maar weet je ook wat ze precies allemaal doen en waarvoor je bij hun moet zijn? Het DUO gaat over stufi, tegemoetkoming scholieren en het reisproduct voor studenten op je ov-chipkaart

  Lees meer

  Labels:

Inzicht in je inkomsten en uitgaven

Met het schema dat je hieronder kunt downloaden, kun je al je inkomsten en uitgaven bijhouden. Het schema rekent automatisch voor je uit hoeveel je iedere maand overhoudt of tekort komt. Handig om inzicht te krijgen in je financiën!

 1. Inkomsten en uitgaven - 18wijzer.nl

vuist wit-01.png

Neem contact op

Heb je vragen over op jezelf gaan? Of wil je jouw ervaringen delen? Neem contact op met JongWijs!

Contact
Sluiten