School & studie

School en studie

Ga je nog naar school of studeer je? Ook daarin veranderen misschien dingen als je op jezelf gaat wonen of wanneer je achttien wordt: je ov-chipkaart met een reisproduct of de tegemoetkoming scholieren of studiefinanciering die je ontvangt. Ervaringen van anderen met dit onderwerp vind je hieronder!

Je kan niet zomaar stoppen met je school. Je bent namelijk leerplichtig tot en met je achttiende.

 1. Wat doet DUO allemaal?

  18 oktober 2017 om 14:19 door Lisa

  Van DUO heb je vast weleens gehoord. Maar weet je ook wat ze precies allemaal doen en waarvoor je bij hun moet zijn? Het DUO gaat over stufi, tegemoetkoming scholieren en het reisproduct voor studenten op je ov-chipkaart

  Lees meer

  Labels:

 2. DUO vraagt het inkomen van mijn ouders, maar ik heb geen contact met mijn ouders

  18 oktober 2017 om 14:01 door Lisa

  Als je studiefinanciering aanvraagt bij DUO, wordt gevraagd naar de inkomensgegevens van je ouders. Maar wat doe je als je geen contact meer hebt met je ouders? Wat zijn de mogelijkheden, hoe gaat dit in z’n werk en wat is het resultaat?

  Lees meer

  Labels:

 3. Ervaringsverhaal verkeerde studiekeuze / voortijdig schoolverlaten

  11 juli 2017 om 09:46 door Sahela

  Stel, je bent een opleiding begonnen die je niet leuk vindt, wat doe je dan? Zelf ben ik in 2013  met de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg begonnen Op ROC Menso Alting in Groningen. In het derde jaar, tevens mijn laatste jaar, heb ik besloten om te stoppen met mijn opleiding. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik merkte dat de opleiding niet goed bij mij paste en ik geen plezier had in de opleidingDit kwam doordat ik op verschillende stageplekken vast liep met de opdrachten die ik van school kreeg. De vakken Nederlands, Engels en rekenen gingen mij goed af, maar in de praktijk lukte het gewoon niet.

  Lees meer

  Labels:

vuist wit-01.png

Neem contact op

Heb je vragen over op jezelf gaan? Of wil je jouw ervaringen delen? Neem contact op met JongWijs!

Contact
Sluiten