Werk en inkomen

Werk en inkomen

Als je op jezelf gaat, heb je inkomen nodig om rond te kunnen komen. Misschien heb je een baan, of krijg je studiefinanciering, een uitkering of een tegemoetkoming. Het is belangrijk om goed na te denken over je inkomen, voordat je op jezelf gaat. Ervaringsverhalen van anderen vind je op deze pagina. 

Veel bedrijven vinden het alleen maar goed dat je vrijwilligerswerk doet of gedaan hebt. Het geeft ze de indruk dat je wel graag wilt werken!

 1. Mijn sollicitatiegesprek: ik wilde dat baantje echt heel graag!

  18 oktober 2017 om 21:32 door Sahela

  In december 2016 heb ik besloten te stoppen met mijn MBO-opleiding. Aangezien een schooljaar normaal gesproken tot de zomervakantie duurt, betekende het voor mij dat ik thuis kwam te zitten. Hier had ik geen zin in. Vandaar dat ik er voor heb gekozen om te gaan werken, zodat ik mijn tijd nuttig zou besteden en wat geld kon verdienen.

  Lees meer

  Labels:

 2. Uitvinden wat je wilt doen? Ga vrijwilligerswerk doen!

  18 oktober 2017 om 14:44 door Sanne

  Vaak staan jongeren niet open voor vrijwilligerswerk. Want ja, waarom zou je werken als je er geen geld voor krijgt? Wat je in je achterhoofd kunt houden is dat je vaak een unieke ervaring krijgt, het leuk is en je daardoor wel werkervaring krijgt die je ook weer op je cv kunt zetten. Veel bedrijven vinden het alleen maar goed dat je vrijwilligerswerk doet of gedaan hebt. Het geeft ze de indruk dat je wel graag wilt werken.

  Lees meer

  Labels:

 3. Geen idee wat je moet doen? Regel je eigen meeloopstage!

  18 oktober 2017 om 14:26 door Sanne

  Als je gaat solliciteren is werkervaring één van de eerste dingen waar een werkgever naar vraagt. Het is alleen wel lastig om werkervaring op te doen als je juist op zoek bent naar een baan. En wat doe je als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen? Sanne vond haar eigen manier om werkervaring op te doen en uit te vinden wat zij voor werk wilde gaan doen.

  Lees meer

  Labels:

 4. Wat doet DUO allemaal?

  18 oktober 2017 om 14:19 door Lisa

  Van DUO heb je vast weleens gehoord. Maar weet je ook wat ze precies allemaal doen en waarvoor je bij hun moet zijn? Het DUO gaat over stufi, tegemoetkoming scholieren en het reisproduct voor studenten op je ov-chipkaart

  Lees meer

  Labels:

 5. DUO vraagt het inkomen van mijn ouders, maar ik heb geen contact met mijn ouders

  18 oktober 2017 om 14:01 door Lisa

  Als je studiefinanciering aanvraagt bij DUO, wordt gevraagd naar de inkomensgegevens van je ouders. Maar wat doe je als je geen contact meer hebt met je ouders? Wat zijn de mogelijkheden, hoe gaat dit in z’n werk en wat is het resultaat?

  Lees meer

  Labels:

vuist wit-01.png

Neem contact op

Heb je vragen over op jezelf gaan? Of wil je jouw ervaringen delen? Neem contact op met JongWijs!

Contact
Sluiten