Wonen

Wonen

Als je achttien wordt, stopt in veel gevallen de pleegzorg. Je kunt dan op jezelf gaan wonen, of misschien blijf je nog even in je pleeggezin en ga je hier later over nadenken. Op jezelf gaan wonen, is best een grote stap: je moet een leuke woonplek vinden en allerlei dingen regelen. Heb je bijvoorbeeld al bedacht wat je allemaal nodig hebt als je op jezelf gaat? Of wat je gaat koken als je je eigen plekje hebt? Je vindt de tips en verhalen van anderen hieronder.

Op jezelf wonen is niet alleen een huisje inrichten, huur betalen en feesten.

Verhalen over wonen

 1. Dakloos? Niets doen is geen optie!

  18 oktober 2017 om 21:12 door Thomas

  Op mijn zeventiende werd ik dakloos. Na weken zwerven kwam ik op de nachtopvang terecht. Vanuit daar wilde ik op kamers gaan wonen. Na even googelen kwam ik snel uit bij “123wonen”, een kamerverhuurder. Al snel vond ik een kamer en had ik samen met mijn vader een financieel plaatje gemaakt. Vanuit thuis had ik geleerd hoe ik het huishouden moest doen. En toen was daar de dag dat ik mijn eerste sleutel kreeg en mijn eerste spullen! Maar na een tijdje ging alles mis.

  Lees meer

  Labels:

 2. Op jezelf wonen? Zo vind je snel je draai!

  18 oktober 2017 om 20:32 door Sanne

  Voor het eerst op jezelf wonen is natuurlijk heel spannend. Het is heel belangrijk om alles goed en duidelijk geregeld te hebben. Want op jezelf wonen is niet alleen een huisje inrichten, huur betalen en feesten. Er zijn meerdere dingen waar je je bewust van moet zijn.

  Lees meer

  Labels:

 3. Op zoek naar een woning? Zoek samen met vrienden!

  18 oktober 2017 om 17:01 door Sanne

  Natuurlijk is het een superleuk idee om te gaan samenwonen met vrienden. Elke dag gezelligheid om je heen, de kosten worden minder en je hebt altijd wel wat te doen dan. Maar er zitten ook nadelen aan.

  Lees meer

  Labels:

 4. Op jezelf: hoe krijg je je inboedel bij elkaar?

  18 oktober 2017 om 16:24 door Sanne

  Als je kijkt naar je inboedel is het niet simpel even een paar vaasjes en wc-rolhouders. Je hebt echt enorm veel nodig. Ik zou dus zo gauw je weet dat je op jezelf gaat, beginnen met het verzamelen van spullen!

  Lees meer

  Labels:

 5. Tips voor een geordend huishouden!

  18 oktober 2017 om 15:36 door Lisa

  Tips over koken, schoonmaken, wassen en hoe houd je alles bij?

  Lees meer

  Labels:

vuist wit-01.png

Neem contact op

Heb je vragen over op jezelf gaan? Of wil je jouw ervaringen delen? Neem contact op met JongWijs!

Contact
Sluiten